Tanzánie 100% Arabica

200 730 

250 g (zrnková)
100% Arabica
Oblast: Sidamo
Způsob zpracování: mokrá metoda
Stupeň pražení: full city roast
Doporučená příprava Espresso a nápoje z něj.

Tanzanie – východní Afrika, 1700 m n. m. Průměrná teplota přesahuje 20 °C. Nejteplejšími měsíci jsou listopad až únor. Od března do května a od října do prosince je v zemi období dešťů. Podnebí je mírné a sušší. Pěstování kávovníku se datuje od 17. století, kdy ho jezuité přivezli z Konga. Na území Tanzanie se nachází nejvyšší hora Afriky, Kilimandžáro, kde se právě pěstuje kávovník arabský. Plody podle odrůdy dozrávají 6-9 měsíců. Kávovníky čerpají vláhu z jezera Malawi, což umožňuje farmářům použít mokré zpracování kávy, které oproti suchému zvýrazní její chuť.

V šálku převládají jemné tóny čokolády a karamelu.

Další informace

Gramáž

250 g, 500 g, 1000 g